Food I Don't Like

 
Har sett denna lista med mat man inte gillar på många bloggar, så tänkte haka på jag med. Jag älskar ju det mesta i matväg och provar gärna på nytt, men det finns en del mat jag verkligen ogillar starkt.
 
Sill - Sill är nog det värsta jag vet i matväg och något som jag inte ens klarar av att äta. Tror allvarligt att jag skulle kräkas om jag var tvungen att äta sill. Får kväljningar bara när jag känner lukten av sill och klarar inte heller av att äta något som varit i kontakt med sill för smaken har redan överförts till det som sillen rört vid.
 
Ansjovis - Ansjovis hör väl till samma kategori som sill och är nog nästan ännu värre. Det är väl typ sill som varit inlagt i några månader. Hur äckligt låter inte det? Fy, börjar nästan må illa av tanken. Janssons frestelse var den enda skolmaten jag vägrade äta, kommer ihåg att jag bara åt knäckebröd och sallad de dagarna.
 
Oliver - Jag har smakat på oliv en gång i mitt liv för flera år sedan och det var så äckligt att jag inte vill smaka igen. När det gäller oliver kan jag dock äta något som haft oliver i sig och bara plocka bort oliverna. Så en sallad med oliver är okej bara jag får plocka bort oliverna. :)
 
Kål - Blomkål, brysselkål, vitkål, kålrot, kåldolmar, kållåda.. inget med kål är i min smak. Det är dock något jag kan äta om jag blir bjuden på det, men ingen jag frivilligt äter eller skulle köpa hem.
 
Melon - Melon gillar väl de flesta, men jag gillar ingen melonsort. Alla smakar sliskigt och äckligt sött.
 
 
 
Torkade frukter - Russin är helt okej, men typ torkade plommon, persikor, dadlar och speciellt fikon (!) är bara usch. Speciellt i sån där fruktsoppa som ibland serveras på julen. Klarar varken av smaken eller konsistensen.
 
Konserverade frukter - Nästan lika äckligt som torkade frukter. Alltså typ konserverade mandariner i en sallad (sånt som ofta serverades i skolan) eller konserverad ananas till tacos eller på pizza. Uuuusch!
 
Fruktmarmelad - Ännu en fruktbaserad grej jag inte gillar är marmelad. Skulle aldrig komma på tanken att ta marmelad på ett bröd. Fazers Jaffa-kex klarar jag heller inte av. Chokladkex med marmelad inuti.. hur jag man gilla det?! Gillar alltså i princip bara färska frukter, och frysta frukter funkar också. :D
 
Bacon - Bacon verkar också vara något många gillar och jag kan äta bacon, men tycker inte att det är speciellt gott. Värsta är ju när det ibland serveras biff som är inlindad i bacon.. det förstör ju hela biffen?! Varför rulla in en bra nötbiff i billigt, fett och senigt griskött? Många hamburgarkedjor envisas också med att lägga bacon i hamburgaren förutom biffen. Förstår inte alls poängen att förstöra en bra biff med bacon.
 
Rödbeta - Vet inte om jag någonsin ätit färsk rödbeta, utan bara sådan där räfflad konserverad rödbeta eller rödbetssallad och fy vad äckligt det är.
 
PS. Bilderna har inget med inlägget att göra. Ville inte lägga upp bilder på äcklig mat, så det fick bli några bilder från ett besök vid Faros för några veckor sedan där jag åt en GOD burgare. ;)

Kommentarer


NAMN
Kom ihåg mig?

E-POST (publiceras ej)

BLOGG


KOMMENTAR

Trackback