ESC weekend

26.5.2008

Ojoj, länge sedan jag senast skrivit något här..Har helt enkelt inte haft tid. Jag har jobbat, haft prov i skolan och skrivit milslånga brev till Dani. På tisdagen var första ESC semifinalen. Då var det inte så många bra låtar. Polens låt "For Life" av Isis Gee var fin. Likaså "Hold On To Be Strong" av Maria Haukaas Storeng från Norge. Våra finska rockare gick överraskande till final, fastän jag tyckte låten var ganska dålig. På torsdagen var andra semifinalen och den kollade jag på tillsammans med Dani. Vi pratade på Skype och kommenterade låtarna. Och det var hur många bra låtar som helst i andra semin! Bästa var såklart Charlotte. Så gillade jag också Ukrainas Ani Lorak med "Shady Lady" och Lettlands Pirates Of The Sea med deras låt "Wolves Of The Sea".  Alltså jag äääälskar Eurovision! Det är så kul med en massa låtar från hela Europa, stämningen i arenan, ALLT! Var helt sprallig hela lördagen och bara önskade att klockan skulle gå fortare, haha.

image203

 På lördag var jag också till mormor, som hade 75-årskalas. Sedan åkte jag till Minimani med Teija och Juha. Köpte cider och lite godis till kvällen och efter det cyklade jag hem. På kvällen var jag så excited! Kollade låtarna med mamma, för Dani skulle ännu lägga sina barn och sova och göra något. När hon var klar började vi prata. Vi kollade på röstningsresultaten och var så nervösa för Charlotte. Vilken chock det var då hon inte fick några poäng! Ingen av oss kunde fatta det. Ryssland vann med Dima Bilan - "Believe". Tyckte den var sådär... helt okej låt, men inte så speciell att den hade förtjänat att vinna. Hade hellre velat att Ukraina som blev tvåa hade vunnit. Shady Lady var cool! Trea blev Grekland med Kalomiras låt "Secret Combination". Den var också helt bra. Vi hade i alla fall en jättekul kväll med Dani. Och nu hade jag ju också fått fixat en wekamera, så vi kunde se varandra. Hur kul var inte det? Dani messade också samtidigt med Ema som var i Belgrad och såg allt live.  Någon gang vill jag också åka och se ESC live!


När löven faller Kollade på Jubileumsshowen idag. Åh, älskar den så mycket! När löven faller är en av mina absoluta favoriter, inte bara på Jubileumsshowen, utan av alla Carolas framträdanden. Är detta inte helt fantastiskt? Fick också ett foto av Natasha på posten idag, från då Carola fick korten och blommorna från fansen.Tusen tack Natasha! Bilden var så söt och jag blev så glad när jag såg att Carola hade fått mitt kort!

Idag börjar ESC förresten! Så spännande! Kan knappt vänta till kvällen! Men kan inte sluta tänka på hur fantastiskt det hade varit om Johnson & Häggkvist också varit där... Visst är Charlotte Perrelli också riktigt bra, men Carola är ju bääääst. ;) Hoppas det går bra för Charlotte iallafall.


Jobb och skojIgår jobbade jag från 9 till 15, rätt skön dag. Sedan gick jag till skolan och fixade lite skolgrejer, gjorde några bilder på Photoshop och efter det gick jag till stan. Shoppade en söt liten börs från Marimekko till min mp3-spelare, så den inte blir skråmad då jag har den i väskan. På kvällen satt jag vid datorn och chattade med Dani och Ronell. Det var superkul! Ronell ska troligtvis komma till Finland på sommarn, ifall C inte har några konserter i Sverige! Would be so great! ♥ Gick och lade mig rätt sent, men konstigt nog har jag inte varit så trött på jobbet idag. Fattar inte riktigt det, för i skolan är jag ALLTID trött. Jobbet är bara så mycket roligare än skolan! Slutade jobbet klockan 14 idag och gick till skolan först för att printa några papper. Sedan gick jag till stan och träffade Maria där. Vi shoppade lite och gick omkring och kollade.


Thank You

14.5.2008

Idag har jag fått paketet från Dani! Hihi, blev jättejätteglad och körde direkt till posten för att hämta paketet. Fick också ett paket från H&M med lite kläder, men dom hann jag inte prova, för jag lyssnade hela kvällen på mina nya CD-skivor men ESC hits, 80s och 90s. Åh, så många sköna låtar! Börjar verkligen bli ett Eurovision Song Contest fan jag med, hehe. Och låtarna från 80- och 90-talen var också bra. Har inte hunnit lyssna igenom nära på allt än, för det var en massa låtar på skivorna. Thank you, Dani. ♥ 

image194
image195
Home, sweet home

 

Tidigare på dagen hade vi tenta i Avtals- och obligationsrätt. Vet inte om det gick så värst bra, men man får ta om tentan nästa vecka, så jag kanske gör det. Trodde ju att jag kan det typ ganska bra, men provfrågorna var inte alls sådana som jag tänkt mig. Efter tentan gick jag en stund på stan och tog några bilder som jag ska skicka till Dani. Gud vad skönt att det snart är sommar och lov från skolan förresten! Ser så mycket fram emot sommaren! Och hoppas mer än något att vår kära C ska ha några konserter..!


Födelsedag

image189 

Halloj! Nu är jag 20 år gammal! Så mycket det låter. Igår jobbade jag från 10 till 18. Mamma hämtade mig från jobbet och på kvällen körde hon mig till Maria. Jag och Maria kollade på filmen Kauas pilvet karkaavat och gjorde Cosmopolitan-drinkar. Filmen var typ världens tråkigaste, haha. Sedan satt vi rätt länge och pratade och gjorde flera Cosmopolitans förrän vi bestämde oss för att åka ut på krogen. Det blev Fontana som vanligt.  Maria bjöd mig på en tequila då jag hade födelsedag, tack vännen. Jag hade lite fördomar mot Tequila, jo... men det var ju riktigt gott!Liksom vårrullarna, hehe.


Maria och hennes Cosmo


Jag och Maria på Fontana

Idag har jag kännt mig lite trött. På morgonen gav jag mamma hennes morsdagspresent och jag fick mina födelsedagspresenter av henne. Jag fick jättefina presenter! En Peak t-shirt, en mp3-spelare, Chanels Coco Madmoiselle och en kamera (som jag använt lite redan). ♥ På eftermiddagen kom mommo, Sally och Marita till oss på morsdags- och födelsedagskaffe, och jag fick fina presenter av dem också. Av mommo fick jag fyra stycken koppar och fyra små skålar från Arabia, sex stycken små söta glas och 250 euro. Av Sally och Marita fick jag 50 euro. Tusen tack! Igår kväll före jag åkte till Maria var farmor förresten och hälsade på och grattade mig också, och av henne fick jag den fina Iittala-skålen. Vilken kul födelsedag det varit! På kvällen har jag suttit på carola.com och pratat med Dani på Skype.

image193
Mina födelsedagspresenter