Det gångna året

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, en massa! Flyttade utomlands och upplevde en massa nytt!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Brukar inte göra några nyårslöften för jag kan ändå inte hålla dem, hihi.
3. Dog någon som stod dig nära? Några bekanta, men ingen som stod riktigt nära, som tur
4. Vilka länder besökte du? Finland, Grekland, Sverige, Tyskland
5. Är der något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Nja, inget jag kommer att tänka på nu.
6. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 5.12 Helene i Mainz, 16.12 Helenes julshow och 21.12 Carolas julkonsert ♥
7. Vad var din största framgång 2009? Att jag åkte till Tyskland!
8. Största misstaget? Tycker inte att jag gjort några större misstag.
9. Har du varit sjuk eller skadat dig? Bara förkyld.
10. Bästa köpet? Under hela året? Kommer ju inte ihåg vad jag köpt längre än några månader tillbaka, haha. Men en favorit är Jofama by Kenza-skinnjackan.
11. Vad spenderade du mest pengar på? Att åka påHelenes konserter skulle jag tro, hehe. Absolut värt det!
12. Gjorde någonting dig riktigt glad? JA, mycket! 
13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Lass mich in dein Leben, Ich will immer wieder dieses Fieber spür'n, Du lässt mich sein so wie ich bin
14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare absolut!
15. Vad önskar du att du gjort mer? Har gjort så mycket, så jag vet inte vad jag hade kunnat göra mer.
16. Vad önskar du att du gjort mindre? Suttit hemma vid datorn. :P
17. Hur tillbringar du julen? Åker hem till Finland till mina kära.
18. Blev du kär i år? Ja, kär i Tyskland och kär i Helenes musik.
19. Favoritprogram på TV? Weihnachten bei uns mit Helene Fischer! ;)
20. Bästa boken du läste i år? Läser inte böcker.
21. Största musikaliska upptäckten? HELENE FISCHER!
22. Något du önskade dig och fick? Oh ja! Fick mer än vad jag önskade mig.
23. Något du önskade dig men inte fick? Nej, bara man tror så går allt som det ska.
24. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Bra att man kommer ihåg. Var tvungen att kolla i bloggarkivet, hehe. Jag satt och kollade på Carolas framträdande från Eurovision i Moskva och fick mitt första signerade kort av Helene Fischer. ;)
25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Tror inte det.
26. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Rockigare än förut.
27. Har du förändrats under året? Tror jag har blivit lite mer öppen och social.
28. Vad fick dig att må bra? Att äntligen få leva min dröm, att bo i Tyskland och få resa och uppleva en massa, och att få träffa Helene och så många fina människor. ♥ Och all underbar musik fick mig att må bra.
29.Vem saknade du? Min kärlek, någon att krama om
30. De bästa nya människorna du träffade? Har träffat så många underbara människor det här året! Helene, Michi, Frauke, alla goa Helene-fans och många fina vänner i Heilbronn!


Jetzt und hier


Rosanna Roccis framträdande i "Weihnachten bei uns". ♥ Det var så härligt att se henne live också! Hon verkar vara en sån härlig människa! Började gilla henne mer än förut efter att jag träffade henne i Chemnitz. Hon gjorde ett så fint framträdande och var bara så hjärtlig och go då jag pratade med henne.


My starsÅh vad fint det blev! ♥ Mina två favoriter på samma bild. De två bästa artisterna i världen. Två människor som jag älskar så mycket för det de är och gör. Kortet står på min hylla i mitt nya rum nu. Tack Michi för att du hjälpte mig fixa Helenes autograf på kortet före jag åkte iväg till Sverige. Carola bad jag signerna det då jag var i Stockholm. Både Helene och Carola frågade "Vem är den andra på bilden?", hihi.


En julhälsning

Hej bloggen! Har inte haft tid att skriva så mycket nu under julen, så tänkte lämna en liten hälsning. De senaste dagarna har jag umgåtts med mamma och mina vänner och bara njutit av att vara hemma. ♥ Home sweet home. Känns så skönt att vara här. Fastän jag gärna åker tillbaks till Tyskland i januari. Och då jag varit på datorn har jag varit upptagen med att ladda upp alla bilder och videon från Carolas konsert på Facebook och Youtube, haha. Så därför har bloggen fått lida lite. Det var verkligen en underbar resa till Stockholm jag gjorde. ♥ Jag älskar att resa och gå på konserter, för det ger så mycket. Upplevelser. Vänner. Så fina minnen som man alltid bär med sig... ♥ Nu måste jag nog gå och lägga mig. Går alltid och lägger mig så sent då jag är ledig. Vänder upp och ner på dygnet. Det är inte bra. Imorgon måste jag dessutom orka vakna i tid, för rean börjar ju! Vi ska åka in till stan med mamma tror jag.. Ska bli kul. Puss, god natt. ♥

I Stockholm

Hej hopp! Nu är jag i Stockholm, dötrött efter att ha rest hela dagen. Åkte iväg hemifrån i Heilbronn 7:30 på morgonen och var framme vid mitt hostel vid 19:30. Men känns bra att vara här, förutom att det inte är kul att bo ensam. Som jag sagt kommer jag inte att gå på en till konsert där jag måste bo ensam, i fortsättnigen går jag alltid med min Johanna, men i år var detta enda möjligheten för mig att se Carola, och huvudsaken är ju att jag ser henne.. Ser riktigt mycket fram emot morgondagen! Och är lite nervös också. Ska bli spännande att träffa alla, hihi. Många som jag inte träffat förut också. Måste nog gå och lägga mig nu så jag är pigg imorgon. Första konserten börjar 16:30. Åh förresten! Såg KICKEN då jag fick från tunnelbanan hit till hostellet! Haha, Stockholm är litet. Och likaså Stuttgart! Där träffade jag på Mellis ex-pojkvän vid flygfältet. Aldrig sett honom förut, men han kom fram till mig och sa "Du är väl Pia, Melanies kompis?"  "Eh, joo..?"  Undrar hur han hört om mig liksom? Så berättade han åt sin kompis "Det här är Pia från Finland", haha. Älskar tyskar! Så spontana. Saknar nästan tillbaks redan. Men under julen är jag helst i Finland. ♥

 

 Update: Ni anar inte hur tungt mitt bagage var att släpa på hela dagen. Ni anar inte hur min hand krampar nu.. Hoppas det blir bättre tills imorgon, annars kan jag ju inte fota alls.. Gör skitont då jag skriver också. Och då jag lyfter upp handen liksom, ajjj!


Sweden tomorrowNu ska jag gå och lägga mig. Imorgon bär det av till Stockholm! ♥ Mitt flyg går på förmiddagen från  Stuttgart, så måste vakna skittidigt för att först ta tåget dit. Så kul det ska bli att se Carola igen! ♥ Två konserter på måndag. Plus förhoppningsvis lite shopping in the city på tisdag.


Mycket att se fram emot

Det är skitkallt där ute idag! :O Fick en sväng till skolan och höll på att frysa ihjäl. Minus 15 visar Google Väder. Herre min tid. I Finland är det minus 2. Har en massa att göra idag inför min resa imorgon. Måste packa, packa, packa för det första. Började redan igår, men min resväska svämmar över så måste nog packa om, hehe. Så måste jag åka till stan och köpa några nödvändigheter.. Hoppas jag kommer ihåg allt. Känns lite stressigt att hinna med allt och komma ihåg allt. Men åh så kul det blir att åka till Stockholm och se min älskade Carola igen, och alla vänner där. ♥ Och vad härligt det blir att åka hem!! ♥ Saknar mamma, saknar vårt fina hus. Och det blir sååå spännande att se mitt nya RUM! Hihi, typ bästa julklappen jag nånsin fått. En kamera och ett nytt rum. ♥

Liebe Grüße aus ChemnitzVilken tur att jag åkte till Chemnitz! ♥ Det var så himla fint!!! Tack Frauke för att du övertalade mig att åka då jag var så tveksam. Som ett mirakel så mådde jag mycket bättre på onsdag morgon och kände mig knappt sjuk alls. Det var en underbar dag på alla sätt. En dag jag sent glömmer. Tack Michi för att du för mig en bit närmare Helene. Tack Helene för din musik och för att du är den du är. ♥ Mer kommer senare, som vanligt. ;) Kan hända att det blir först efter julen, för jag har rätt fullt upp nu..


Excited

Åhh, så mycket spännande som händer nu! Imorgon åker jag till Chemnitz på Helenes julkonsert. På söndag till Stockholm på Carolas två julkonserter. Och exakt om en vecka, nästa tisdag, åker jag äntligen hem till Finland och får träffa alla kära där! ♥ Och det som är mest spännande av allt är att jag får se mitt nya rum som mamma har inrett! Ååh vad nyfiken jag är! ♥ Jag känner mig fortfarande inte helt frisk, så hoppas jag frisknar till nu, för det är inte kul att känna sig sjuk och trött då så mycket kul händer. Fick mig en massa mediciner igår, så kanske det hjälper...hoppas. Snälla. Har känt mig likadan i snart två veckor nu, surt säger jag.


Better

Jag känner mig lite bättre idag, jippijayjoo! Ska ändå åka till apoteket nu och köpa några vitaminer, Coldrexin och Burana. Och ska på samma fråga där var man kan gå till en läkarmottagning här. Skulle gärna vilja kolla upp det iallafall. Det snöade förresten igår och snön ligger fortfarande kvar på marken! Mysigt! Trodde inte jag skulle se någon snö före jag åker till Finland. ;) Måste fixa mig nu så jag hinner med allt idag. Efter att jag varit i stan måste jag ännu plugga tyska, vi har ett test på eftermiddagen. Måste gå bra! Jag kräver mycket av mig själv då det gäller tyskan. Måste också bestämma idag vad jag gör med resan på onsdag. Vet inte än. Ifall jag åker så går jag bara på den senare konserten iallafall, så jag kan åka dit samma dag. See you later.


Snälla...

Snälla låt mig bli bra tills onsdag. Blir riktigt ledsen om jag missar det här tillfället. Jag har aldrig sett en sådan tv-show med Helene live. Det kommer vara så fint där, det vet jag. Det vet jag från alla hundratals videon med Helene som jag kollat på under det senaste året. Och alla är där. Alla fina vänner jag lärt känna genom Helene. Det skulle vara så kul att få vara där med alla andra. En liten Helenenörd har jag blivit, men åh vad grym hon är. Känns fortfarande helt otroligt att jag faktiskt sett henne live redan ett antal gånger, och att hon vet vem jag är och alltid kommer ihåg mig. Kommer ihåg när jag satt hemma i Finland och kollade på en massa videon med henne varje dag och drömde om att se henne live någon gång. Trodde aldrig att jag skulle få komma så nära henne, prata med henne eller allra minst att hon skulle komma ihåg mig. Hon har ju en sån massa fans, men jag råkade väl bara träffa de rätta människorna som gjorde det möjligt. Tack. ♥


Had enough of winterJag är trött på vinterkläder! :( Jag vill gå klädd så här! I lätta sommarkläder, blommiga klänningar, sandaler, jeansjacka.. Så mycket finare. Gimme summer!


Julkonsert med Helene i Mainz

5.12.2009 Julkonsert i Mainzer Dom, Mainz

Nu tänkte jag äntligen berätta om förra helgen i Mainz! Det var nog en av de finaste konserterna jag varit på, fastän Helene inte sjöng mer än fyra låtar. Det var bara så otroligt vackert med bara Helenes röst och orgeln. ♥ Jag älskar ju alla av Helenes låtar, men allra mest sådana lugna låtar där man verkligen hör hur fantastisk hennes röst är. För hennes röst är helt unik. Och ljudet var så bra i kyrkan, så hennes röst hördes så stark liksom.. Helt magiskt fint. Jag blev mer berörd än någonsin förut den kvällen. Vill visa en video från konsertern för att ni också får höra hur underbart det lät. Eftersom att vi inte satt så långt fram den här gången (då de främsta raderna var reserverade för inbjudna gäster, bl.a. Helenes familj), så blev mina videon helt misslyckade. Så mörka att man knappt ser något. Men jag tänkte visa Ronalds video. Han och Nicole lyckades komma lite närmare scenen för att fota... Den här låten, "Süsser die Glocken nie kligen", är så sjukt fin! ♥ Alla låtarna som hon sjöng var underbara, men just den här blev lite av en favorit. 


Video by Ronald

På lördag morgon åkte jag alltså iväg med tåget till Mainz. Den sista sträckan var Melli på samma tåg som mig (av en slump), så vi satt tillsammans. Hon är väldigt blyg den tjejen, säger knappt något alls. Så det var jag som satt och pratade. På tyska, haha. Kan ni tänka er? Aja, väl framme fick jag sitta och vänta på Michi en stund. När hon kom gick vi till hotellet fräschade till oss lite innan vi åkte iväg mot kyrkan där konserten skulle äga rum. Vi var där redan efter tre, och konserten började klockan 20:00! Vi gick typ omkring runt kyrkan och försökte fundera vilken dörr Helene kommer in genom, haha. Men vi fick inte syn på henne. :( Inga andra fans var på plats än, så vi gick sedan på ett café och satt där tills Nicole och Ronald kom. Vi visste inte heller riktigt vilken dörr vi skulle köa vid, så vi fick ett varv runt kyrkan och försökte komma på var vi ska stå. Kul var det kan jag lova! Förutom att det började regna i något skede och jag hade inte mitt paraply med mig. När vi kommit på vilken som är den rätta dörren, så stod vi iaf där och köade i ca 2 timmar. Vilken lättnad när vi äntligen blev insläppta. Blev räääätt kallt att stå där. Jag var den första som blev insläppt, hihi. Sprang fram till bänkarna och tog platser åt oss så långt fram det fick - sjätte raden. De främsta raderna var reserverade åt specialinbjudna gäster som sagt. Det var väldigt trevligt att se Helenes familj också, hennes mamma, pappa och syster. Så lik Helene är sin mamma och syster! Så vid åtta började konserten, men först var det en massa körer som sjöng och orkestrar som spelade. När Helene sedan äntligen kom svävade jag på moln. Det var bara så underbart fint. Ja, berättade ju redan om det i början av inlägget, men den här konserten var något av det finaste jag varit med om. ♥ Här kommer några av mina bilder också. Eftersom det var så mörkt i kyrkan och man inte fick fota med blixt, så blev bilderna från konserten inte heller så bra fastän jag hade min nya kamera. Men gillar dem ändå. ♥

Efter konserten stannade Helene kvar en stund, pratade med några fans och så. Trodde redan hon skulle gå före jag hade hunnit ge min present åt henne, men sen sa Michi åt mig att gå efter henne.. Så jag sprang efter henne och hojtade "Helene, I would like to give you a Christmas present". ♥ Och hon vände om och var så gullig. Hon sa typ "Oh you are here, that's so nice." Sedan frågade hon om det var från Norge jag är, haha! Tidigare har hon ju kommit ihåg att jag är från Finland. Men hon var iallafall så söööt. Åh vad snäll hon är. ♥ Hon tänkte komma och krama mig, men det var något mickställ och grejer mellan oss så hon kom inte fram.. så hon tog mig i handen och bara sa "Thanks you so much, so sweet of you, thank you". Och jag bara sa typ "You're welcome, thanks for an amazing concert!" Sedan gick hon vidare för det var så många som ville prata med henne. Men jag är så lycklig över vår lilla pratstund. ♥ Efteråt fotade jag henne ännu medan hon pratade med folk. Lyckades iallafall få några lyckade bilder.
PimkieJag har hittat en ny affär som jag gillar riktigt mycket! Pimkie.com, en hel del i min smak. Den här tröjan blev jag förtjust i då jag tog en titt i nätshopen. Har dock inte sett den i affär. Måste kollas upp.


All over GermanyEn uppdaterad bild med alla städer jag hunnit besöka under min tid här i Tyskland. Och många fler städer har jag ju sett genom tågfönstret, hehe. Cirka tre månader har jag varit här nu. Tiden har gått så foooort.


DeppKänner mig fortfarande deppig. Stressad och förvirrad. Så mycket som borde skötas om. Alldeles för mycket. När det blir för mycket ger jag helt upp och gör inget alls. Men det går inte för sig nu. Jag måste orka och hinna med allt. Vad som mest oroar mig är vad jag ska göra efter februari då skolan slutar här. Som jag sagt så vill jag inte åka hem än. Det känns bara så rätt att stanna här. Hoppas bara att allt ordnar sig.Sedan är det skolan och en massa ogjorda arbeten som stressar mig. Vet inte när jag ska hinna med allt. Vet inte hur jag ska klara av alla svåra uppgifter. Oroar mig också för tentorna vi har efter julen. Hur ska jag klara av dem, då jag knappt förstår vad läraren pratar om på lektionerna? Fy, vill bara gråta. Så känns det inte heller alls kul att jag måste bo ensam i Stockholm. Jag hatar att vara ensam, speciellt en sådan dag. Jag kommer sakna Johanna galet mycket. Önskar hon var där med mig. Min bästaste Carola-vän. ♥  Vi har alltid haft så kul ihop. Jag kommer alltid i fortsättningen gå på julkonserterna i Finland med Johanna och resten av Finland-gänget. Det här var bara den enda lösningen i år. Hade inte kunnat åka till Finland i  början av december, och sedan på nytt till julen. Konserten i Stockholm är så nära jul, så jag kan åka direkt hem efteråt.


ZaubermondHelene är så grym alltså! Hon är världklass! Imorgon ser jag henne live igen och jag ser så mycket fram emot det. ♥ Får inte bli sjuk. Det går bara inte för sig. Jag SKA åka til Mainz imorgon.


Just trying it onBara något jag provade på när jag städade garderoben häromdagen. Vore kanske fint att ha på sig nån gång. Hade varit fint på konserten imorgon, men det skulle kanske bli lite kallt så där.

Klänning och skor - H&M | Väst och halsband - New Yorker  | Väska - Louis Vuitton


Neeeej..

Vet ni vad... jag känner mig lite sjuk idag. Kan inte vara sant, får inte vara sant. Buhuuu. Jag gråter nästan. Hjälp mig nån... Jag SKA till Mainz imorgon! Har nog inte feber eller så, men halsen känns lite svullen och jag känner mig så där kraftlös och varm. Kanske det bara är en vanlig förkylning, men det är inte heller okej, för det blir en lång dag imorgon. Jag kommer vara död efter den dagen om jag känner mig så här. Hoppas det går om tills imorgon. Snälla, låt det gå om tills imorgon.. ♥ Jag vill se Helenes julkonsert, jag vill så mycket. Det är så speciellt och fint med julkonserter.


Busy dayGuten Tag! Internet funkar fortfarande inte hemma. Grrr. Så jobbigt. Var igen tvungen att komma hit till skolan och fixa grejer. Överförde pengar på mitt tyska konto, kollade mailen och checkade tågtidtabellerna för lördag än en gång. Kommer alltså vara i Mainz klockan 13:18, det blir bra. Så ska jag vänta på Michi vid tågstationen och vi går tillsammans till hotellet. Gud vad jag ser fram emot helgen! Helt galet mycket! Kommer bli så fint att se Helene igen. ♥ Och träffa alla goa fans förstås. Nu borde jag faktiskt dra. Ska först åka till tågstationen och köpa biljetterna, sedan ska jag gå och framkalla några foton. Fick världens bästa idé här om veckan. ♥ I will tell you later. Hoppas bara att Helene signerar i Mainz. Det är inte helt säkert, får bara önska och hoppas. Så måste jag fixa en massa massa annat också idag. Tvätta kläder, föra över alla bilder från min kamera på datorn och gå och köpa några småsaker som jag behöver... Later. Hoppas nätet är tillbaks ikväll.


Kein Internet

Internet funktioniert wieder nicht zu Hause! Det är såå irriterande när det plötsligt slutar funka. Jag som hade behövt fixa en massa grejer ikväll. Var tvungen att gå hit till skolan för att fixa det viktigaste. Kolla tågtidtabellerna till Mainz för lördagen, skriva några mail, och klaga lite här på bloggen så klart. Nu borde jag gå också, måste gå och ta ut min tvätt från tvättmaskinen, och så måste jag gå och handla lite mat. Har typ inget annat än glass hemma, hehe. Walnusseis, valnötsglass. Världens bästa kan jag lova. ♥ Nej nu måste jag skynda mig innan nån kines slänger ut min tvätt när jag inte hämtat den direkt då maskinen stannat. Ja så brukar de göra. Schysst eller hur?

CélineEn artist som jag gillar väldigt mycket är Céline Dion. Hon är en av de få artister som jag tycker är riktigt grym vid sidan om Carola och Helene. Henne skulle jag gärna se live någon gång. Hon är faktiskt den enda "stora artisten" som jag skulle bry mig om att se live. Men att se såna stora artiser på en konsert med 100 000 människor är ändå inte så fint.. Jag gillar mer mindre konserter för de blir mer personliga. Hoppas att mina stjärnor C och H aldrig blir så stora.. ♥ Den här bilden på Céline är förresten sjuuuukt fin! Right?


Indiska


Det här halsbandet från Indiska är ju hur underbart som helst. Jag brukar oftast inte kolla in på Indiska, men nu gjorde jag det, och de har ju en hel del fint! Hoppas halsbandet finns kvar i affär då jag åker till Finland om tre veckor! ♥


Ny favorit
Den här underbara västen fyndade jag på New Yorker! 19,90 € på rea! I love it! Älskar detaljerna med kedjor!Det här är ett sådant plagg som piggar upp vilken outfit som helst. Fattar inte att alla de snyggaste kläderna finns kvar i affärerna hur länge som helst här i Tyskland. Den här västen skulle ta slut på direkten i Sverige(/Vasa) tror jag. Eller hur? Även andra snygga saker, från t.ex. H&M och Zara, som jag kollar in i bloggar och läser att de är slutsålda i Sverige finns alltid kvar här. I alla storlekar! Folk har lite annan uppfattning om mode och vad som är snyggt här. Tyskar klär sig i allmänhet fint, men mer tradiotionellt än vad man gör i Sverige. Svenskar är lite av ett modefolk. Jag undrar ibland om det finns något annat land i världen där så många är så intresserade av mode? Jämfört med hela landets befolkning alltså. Vad tror ni?