GlovesEtt par sådana vill jag gärna ha i vinter. Från H&M och Gina Tricot. ♥


Thomas Sabo
Äntligen fick jag mig ett Thomas Sabo-armband som jag så länge velat ha. ♥ Älskar det! Det är bara sååå mig! ♥ Gillar att man kan göra det personligt genom att själv välja vilka berlocker man vill ha på det. Köpte bara två nu till en början, men det ska absolut bli mer senare. Tyckte min bokstav och peacemärket var fina att börja med. :) Vi fick ju ett presentkort på 100 euro från Heilbronn Stad då vi började skolan, så det använde jag till armbandet. Själva armbandet + berlockerna kostade sammanlagt 117 euro. Not too bad, då man själv inte behövde betala mer än 17 euro. ;) Julklappstipps för er som vill ge mig något jag blir glad över: fina berlocker. ;) ♥


Helene i Stuttgart

25.10.2009 Schlagerstarparade i Schleyerhalle, Stuttgart

I helgen såg jag Helene igen på Schagerstarparade i Stuttgart! Man börjar ju bli riktigt van vid att se henne vid det här laget, hihi. På mindre än två månader har jag sett henne fyra gånger. Och denna dag i Stuttgart var minst lika oförglömlig  som de tidigare gångerna!

 

Åkte iväg till Stuttgart med tåget på lördag förmiddag och var framme vid halv 11. Sedan gällde det att ta sig till arenan på något sätt, och det var inte helt lätt kan jag säga, haha. Det jag visste var att jag skulle ta ett tåg till Canstatter Wasen, men tog visst fel tåg, för det fanns ingen station som hette Canstatter Wasen, haha! Så fick åka tillbaka och gå av vid en station som jag tänkte ligger närmast arenan, där jag sedan frågade nån gubbe vartåt arenan ligger. Han gav mig instruktioner och jag började gå. Efter att jag gått över ån kom jag typ till något industriområde med stora hallar, och ända utvägen var att gå rakt över området, så det gjorde jag, haha! Sedan fick jag i allafall syn på Canstatter Wasen stationen, så jag visste att jag var på rätt väg. Frågade igen vartåt jag skulle gå och sedan ÄNTLIGEN hittade jag till arenan! Haha! Alltid kul med lite äventyr. ;) Jag var där vid kvart före 12, och där var redan en hel del folk då. Vid halv 1 öppnades dörrarna, och GUD vilket kaos det plötsligt blev! Alla försökte trycka sig in genom dörrarna samtidigt och biljettgubbarna hann inte ens kolla allas biljetter, för alla bara stormade in. Herregud! När man kommit in gällde det att springa allt vad man kunde för att få en plats långt fram. Galet att alla vuxna människor också sprang som tokar.. måste varit en rolig syn, haha. Jag lyckades i allafall få en plats allra längst fram! Happy! Framme vid scenen fick vi ännu vänta i över en timme före konserte började. Melli skulle ju egentligen komma dit med mig, men hon kunde inte heller, så jag var där ensam. Men träffade i allafall några jättetrevliga typer som också stod i första raden, som jag pratade med under dagen. De bjöd på choklad och frågade en massa när jag sa att jag är ett stort fan av Helene och kommer från Finland, hihi. Vid två började konserten. Det var en massa artister som sjöng och verkligen en lång väntan på Helene, men det var ändå riktigt trevligt. Såna här upplevelser värdesätter jag, älskar att göra något nytt och annorlunda, älskar musik. Min favorit bland de andra aristerna var Anita Hofmann, hon verkade vara en riktigt härlig person. Under dagen var det även två pauser, men jag kunde inte lämna min plats för annars hade jag kunnat förlora den, så satt och pratade med mina nya vänner under pauserna. Först efter 5 kom Helene. Gud så jag hade väntat, men det var bara en för härlig känsla när hon äntligen steg upp på scenen. ♥ Hon sjöng "Lass mich in dein Leben", "Ich will immer wieder.. dieses Fieber spür'n", "Du lässt mich sein, so wie ich bin", "Du fängst mich auf und lässt mich fliegen" och "Und morgen früh kuss ich dich wach". Gud vad jag älskar alla hennes låtar! Gud vilken GRYM artist hon är! Absolut bäst efter Carola! ♥ Här följer några bilder.


Vilken underbar show! ♥ Efter att Helene sjungit var det paus igen. Kan ni fatta hur mycket jag behövde på toa efter att jag inte kunnat lämna min plats på hela dagen? Haha! Men det var det lätt värt! Efter lite frech up trängde jag mig tillbaks till första raden, men sen bestämde jag mig ändå att åka hem och skippa resten av konserten. Det var ju ändå Helene jag kom för att se. På väg ut ur salen träffade jag ännu på Achim. Gick sedan ut och funderade igen hur jag skulle ta mig till tågstationen. Fick fråga igen. Det var ett gammalt par som var riktigt hjälpsamma. De var också på väg åt samma håll så jag fick åka med dem. Små språkproblem hade vi, då de så klart bara pratade tyska och gamla som de var så pratade de rätt otydligt. Men vi förstod varann någotlunda i allafall, haha. Gubben kände till att det finns renar och björnar i Finland. Och jag hittade till tågstationen, yippee. Sedan bar det av tillbaks hem, till Heilbronn!


Reisen macht Spaß

Nu har jag bott i Tyskland i exakt 7 veckor! Das Leben ist schön hier, verkligen! ♥ Älskar Tyskland! Under den korta tid jag varit här har jag också hunnit se rätt mycket. Har rest en hel del och jag älskar verkligen det. Jag har kommit fram till att resor är det bästa man kan slösa sina pengar på! Upplevelser är ju det värdefullaste kan kan köpa för pengar, för det ger en verkligen något bestående! Man får så fina minnen som man alltid kan bära med sig.. ♥ Och jag har lärt känna så fina människor här som jag får dela dessa stunder med. Jag är så glad! I början av december bär det av till Mainz, och vem vet vart annanstans. Paris vill jag också absolut åka till något helg!


Alla städer i rött har jag besökt hittils under min tid i Tyskland


Chanel inspiredÄlskar dessa Chanelinspirerade jackor från H&M! ♥ Kan inte bestämma mig för vilken som är snyggare. Kanske den i grått..? Jackorna kostar båda 49,90 €. Ska nog åka in till stan idag och kolla ifall jag skulle få syn på nån av dem. Tänk så snyggt till en enkel outfit - jeans, höga klackar, en massa armband. ♥


Two outfitsTvå outfits i min smak! ♥ Riktigt mycket i min smak. Inspiration.


Meine Zukunft

Det är så kul med alla tester och grejer på Facebook! Speciellt de på tyska! Testade precis på att spå min framtid, haha.

Pia wollte ihre Zukunft wissen, und die Wahrsagernuß hat vorausgesagt
Pia, du bist stark, aber eine Enttäuschung wird dich schwach fühlen lassen. Denk daran, alles was passiert, geschieht aus irgendeinem Grund.

Det är så sant! Oftast är jag stark, men besvikelser kan få mig att känna mig riktigt värdelös. Dessutom har jag alltid sagt att allt som sker har en mening! Everything that happens, happens for a reason. Jag brukar ofta tänka "vad vad meningen med det här?", både då det gäller positiva och negativa händelser, och alltid kommer jag fram till något. Man lär sig något av allt man går igenom, och det är väl det som är meningen med livet? Man får nya upplevelser, man inser saker, man lär sig nya saker om sig själv och andra, man lär sig känna känslor som man tidigare inte känt, man får känna lycka, sorg, kärlek, saknad... Ibland kan man känna att man inte förstår, men det finns en lärdom i det också - att lära sig att man inte kan förstå allt och att lära sig att acceptera det. It's a life long learning..


Schlagerstarparade

I helgen åker jag mest sannolikt iväg till Stuttgart för att se Helene igen på Schlagerstarparade! ♥ Det är en slags hitparad med olika tyska schlagerartister. Tänkte i början av veckan att jag kanske inte går på denna tillställning, men jag tror faktiskt att jag vill gå ändå, för detta är enda chansen att se Helene på länge, och dessutom ligger Stuttgart så nära att jag kan åka hem samma kväll efter konserten. Melli och Isa ska också dit, så jag får gå med dem. Det jobbiga är att där är en massa andra artister också och konserten håller på hela dagen, så man kommer få vänta lääänge på Helene. Konserten börjar klockan ett tror jag, och Helene kommer sjunga kanske vid sextiden.. kul. Måste ju åka dit när det börjar för att gå en plats långt fram! Nåja, blir iallafall helt kul att se andra tyska artister också - en liten kulturupplevelse. Dessutom älskar jag ju tysk schager! Finns faktiskt en massa härliga låtar! Helene borde bara sjunga dem alla, för de flesta tyska artister har inte så fin röst... hihi. ;)


Business talk

Tänkte bara skriva en liten hälsning nu, då jag inte skrivit något på jättelänge.. Sedan förra natten - kollade precis. Hehe, kändes ju mycket längre. Jag har inga timmar på tisdagarna, så idag var jag bara till skolan och gjorde ett grupparbete. Som jag dock inte kunde bidra till med så mycket. Hatar sådana där uppgifter där man ska komma på en affärsidé. Är inte det minsta kreativ då det gäller sånt, och bryr mig inte heller, för jag har inte tänkt bli egenföretagare. Vet inte hur många sådana arbeten jag redan gjort dessutom. Tycker att man ska komma på något affärsidé i typ alla kurser. Why? Alla som pluggar handel vill inte starta upp eget, majoriteten gör faktiskt inte det.. Visst är det bra att göra såna uppgifter i någon kurs, men jag har gjort minst fucking 10 sådana business idea projekt redan! Väldigt upprörd är jag! Hehe, nejdå, bara något jag kom att tänka på nu.
Efteråt gick jag för att printa mitt Certificate of Enrolment som jag måste föra till skolan imorgon. Annars måste jag betala för mitt busskort. Får inte glömmas alltså. Har känt mig väldigt trött idag. Suttit och fixat med blogdesignen och så. Tycker det är kul att testa olika grejer och lära sig mer om bloggdesign. Gjorde om bloggen lite också. Ny header och svart bakgrund. Riktigt nöjd. :)
På kvällen hade jag lovat ringa Frauke som precis blivit opererad och är inne på sjukhuset. Så vi pratade länge nu på kvällen, typ en och en halv timme. Supertrevligt! Vi pratade om allt möjligt och jag spelade lite Carola och Helene åt henne, hihi. Ifall du läser detta Frauke, så vill jag önska dig all lycka och hoppas att du snart får komma hem. Tänker på dig. ♥ Nu är det dags att gå och lägga sig. Jag har börjat gå och lägga mig allt för sent om kvällarna igen... No good, ska  skärpa mig. Gute Nacht und alles Liebe.


By Emma ViklundPerfekta partyväskan! ♥ Want it, but can't get it. Buhu, jag saknar Lindex här.
Pink Collection 2009 är designad av Emma Wiklund och 10 % av försäljningen går direkt till kampen mot bröstcancer.


Helene i Bad Blankenburg

10.10.2009 Helene Fischer & Olaf Berger i Stadthalle, Bad Blankenburg

Är lite sen med att rapportera konserten i Bad Blankenburg nu... men vilken kväll jag hade igen! ♥ Och igen får jag tacka dig, Michi, för att du fixade en biljett åt mig. Tusen TACK! Dessutom en av de bästa platserna i hela salen, första raden i mitten. Bättre kunde det inte bli! Åkte iväg på lördag förmiddag mot Bad Blankenburg tillsammans med Melli. Hon hade kommit med tåget från Stuttgart så att vi kunde resa tillsammans. Resan var lite stressig med en massa korta byten, men vi grejade det. Väl framme var Karin och Hörnschen och hämtade mig, för Michi och de andra hade tidigare på dagen varit på Helenes signering i Göttingen, så de hade åkt direkt till vårt hotell. Hotellet låg en bit från centrum, i en mysig liten by. Älskar dessa små tyska orter. ♥ Vi hade inte så mycket tid sedan förrän det var dags att åka mot centrum igen. Fick åka med Nette och Jule. Thank God, Jule kunde prata engelska! Åtminstone någon annan än Michi som man kunde prata ordentligt med. ;) I centrum ville vi först äta något, men det var lite svårt att hitta något ställe, haha. Vi hittade ett trevligt kinaställe, bänkade oss där och satt och väntade.. och väntade.. tills vi insåg av vi alla inte hinner få mat och äta förrän konserten skulle börja. Lyckat. Så det blev KEBAB istället! Döner heter det här. Så fick vi slänga i oss maten och rusa till konserthuset. Där träffade vi sedan många fler fans och umgicks tills konserten började. Först så sjöng dock Olaf Berger, en hel timme. Det var lite torrt fastän han sjöng riktigt trevlig tysk schalger. Hade Helene sjungt låtarna hade det varit toppen, för det var bra låtar. Gubben var bara lite för smörig, haha. Efter att han sedan äntligen sjungit klart var det en liten paus förrän det var dags för Helene. ♥ Happy moment. Den människan är fantastisk på alla sätt. Konserten var fantastisk. Den bästa jag hittils upplevt. Också för att man var så nära. Visst jag var nära i München också, men det här var mer än riktigt konsert, med den där rätta känslan. Lyckades dock inte ta så bra bilder, för mina båda kameror är riktigt usla. :( Här kommer iallafall de bästa bilderna från kvällen. Måste skaffa mig en systemkamera snart!
Spelade också in en hel del videon. Helene sjöng många låtar från den nya skivan. Åh, de är alla så fina! Min absoluta favorit är "Du lässt mich sein, so wie ich bin". Den är så vacker och berörande. ♥

Konserten var verkligen helt underbar! ♥ Det finns ingen artist som mäter sig med Helene Fischer eller Carola! Efter konserten fick vi sedan vänta länge igen förrän Helene kom. Och sedan länge förrän vi kom fram till henne, för det var en massa folk där. Stod och pratade med alla, mest med Jule och André som kunde engelska, och var bara superglad. :) Det var skithett i rummet dock, så fick springa ut och svalka mig med jämna mellanrum, haha. Sedan var det äntligen min tur att komma fram till Helene.. Jag hade glömt min present till henne på hotellet vilket var lite surt. :( Så jag bara sa typ "Hi, it's me again who doesn't speak English.. maybe you remember..?" Och Helene sa "Yes, hello" och log så sött mot mig. Sedan bad jag henne signera mina skivomslag. Gud så rolig hon är! "Now it is unique". Håller den storyn hemlig. ;) Love you! Sedan fick jag en bild tillsammans med henne..  Jag ville ta bilden då, för visste inte om hon skulle ha tid efteråt då allt annat folk hade gått. Det hade hon dock, men jag ides inte ta en till bild med henne igen. :P Glad iallafall. Lyckades få en helt perfekt bild, då jag bad Helene att kolla i kameran. Tusen tack. ♥
Helene happy to see me? Hihi, älskar den här bilden!


Gruppfoto med Helene och Fanclub Alsterherzen


Ja, hade som sagt en underbar kväll med Helene och alla vänner! Hoppas att jag får uppleva fler sådana fina stunder. ♥ Hoppas att det inte går allt för lång tid tills jag kan dra iväg på konsert med det härliga gänget igen. Efter konserten och signeringen åkte vi till hotellet, drack vin och hade det mysigt tillsammans. Nästa dag bar det av hem igen med tåget.


More bling

Ännu mera smycken! Ring och armband från C&A. I fell in love. ♥ I had to have it.
(Skulle inte skada att fixa naglarna..)


Ellos ShoesAlla de här sköningarna skulle gärna få flytta in hos mig. Speciellt de första med paljetter. ♥ Har verkligen fallit för paljetter alltså! Bra jobbat Ellos.


München i bilder 

Fotade även lite under min shoppingdag i München. Vädret var inte det bästa, fastän det var väldigt varmt även på torsdagen. Så nu har jag sett München också! En stad som jag sedan länge velat besöka. Det här var ju den perfekta chansen att åka dit dessutom, då jag både fick se Helene, shoppa lite och träffa vänner. Life is so beautiful! ♥


Helene i München

7.10.2009 Helene Fischer live i Apple Store, München

Ja, var ska man börja? Tack Michi för att du gav mig chansen att få dela denna kväll med er alla och Helene. Det var en underbar kväll, som jag är sjukt glad att jag fick uppleva. Jag blev minst sagt överraskad när Michi ringde mig förra veckans lördag och frågade om jag vill följa med till München, för den här konserten var en specialkonsert för pressen (press release för Helenes nya skiva "So wie ich bin"), dit bara några få fans hade chansen att komma. Egentligen var det så att man bara kunde få komma dit genom att vinna en biljett, men Michi hade fixat biljetter åt oss.. Grymt! Beslutet var lätt att jag skulle åka med. På onsdagen åkte jag iväg med tåget via Stuttgart till München. Det var VARMT den dagen. I Heilbronn var det över 20 grader redan på morgonen, så jag höll på att svettas ihjäl medan jag väntade på tåget.. Var framme i Münschen vid fyratiden. 26 grader varmt. Wow! Sedan mötte jag upp Michi som kommit med flyg från Hamburg och vi gick iväg mot hotellet. Det låg väldigt nära tågstationen. Alla andra var redan där, så vi satt och pratade och fixade oss och så. Gud, jag måste lära mig tyska. Fattade inte riktigt mycket av vad de sa.. :/ Men hursomhelst så gick vi sedan iväg mot centrum, till Apple Store där konserten skulle äga rum, för att vara där i god tid. Men de sa att det är okej att vi kommer lite senare, så vi gick för att äta i en restaurang som låg mitt emot Apple Store. En riktigt god sallad åt jag. Så gick vi tillbaks till Apple Store och stod ännu och väntade rätt länge förrän vi blev insläppta. Träffade några andra fans också vilket var trevligt. Men alla pratade verkligen bara tyska och jag hängde inte alls med. Det är irriterande kan ni tro, riktigt irriterande. När vi sedan till sist blev insläppta sprang vi upp för trapporna till scenen fort som bara den för att få stå längst fram. Jag hann få en plats i första raden, helt fast i scenen. Wehee! :)

Det tråkiga var att vi inte fick fota under konserten, för att det egentligen var en tillställning för pressen, så bara pressfotograferna fick fota.. Det var riktigt synd, för man hade fått så bra foton på så nära håll. Men konserten var iallafall underbar! ♥ Helene strålade som alltid. Konserten tog sådär en timme, sedan gick Helene iväg för en stund och kom tillbaks för att fotas senare tillsammans med hennes låtskrivare Jean Frankfurter. Då fick alla fota, men det var väldigt svårt att få några bra bilder eftersom alla pressfotograferna trängdes längst fram och kort som jag är såg jag knappt något alls. Men som tur fick jag några bilder, det får duga. Har iallafall några minnen från kvällen.
Ja, det här är de bästa bilderna som jag lyckades ta. Helene var inte där så länge och vi visste inte först om hon skulle stanna och signera eller inte. Efteråt gick vi ut och stod utanför Apple Store rätt länge och funderade vart Helene kommer ut från huset, haha. Vissa trodde hon hade åkt iväg redan, men Michi och några andra fick till parkeringen bakom huset för att kolla om hon skulle komma ut där.. Jag missade det då de gick iväg, så jag följde med de andra till en bar för lite vin. Vi satt och pratade och hade kul. Sedan tänkte jag att jag ändå skulle gå och leta reda på Michi, men då jag gick ut kom hon redan gående bort, och hon hade TRÄFFAT Helene och hennes band! Piss! Men de hade inte tagit foton med Helene.. Det var väl inte menat att jag var med där. Vi tog ännu ett glas vin på  baren då de andra kommit. Riktigt gott vitt vin. Har verkligen börjat gilla vin! Vid midnatt när de stängde gick vi ut. München är allt en fin stad. ♥

Vägen tillbaks till hotellet var ju också väldigt intressant, haha. Träffade på en rolig prick på gatan som försökte vara typ en "stand-up-komiker". Han drog en liten opera, och berättade att han inte är gay, utan Sergey (Sehr gay) from Russia. Haha. Sedan frågade han om nån vill ta foto tillsammans med honom och Michi sa att hon ville det. Det var ju riktigt intressant också.. Och han tog en bild på oss.. Och så låter jag bli att nämna en liten detalj. My God, hahahaha. Galen typ. På hotellet satt vi ännu uppe rätt länge och drack lite vin och pratade och lyssnade på Helenes nya skiva som Nette redan då hade lyckats få tag på. Måste säga det igen, så jäkla irriterade då jag inte hänger med då de andra pratar om! Men kanske nån vacker dag.. Först vid 3-tiden gick vi och la oss och vi pratade ännu rätt länge med Michi om allt möjligt.. :) Nästa morgon var man aningen trött då man vaknade klockan 8. Vi fixade oss och åt frukost. Sedan tog vi ännu några gruppfoton på vår gigantiska balkong. Eftersom att vi var så många så hade vi takvåningen i hotellet, lite lyx det. ;)Vid 10-tiden åkte alla andra iväg hemåt igen. Vi skiljde oss från de andra vid hotellet, och jag fick ännu till tågstationen med Michi för att lämna min väska i ett förvaringsfack där, för för mig gällde shopping i München hela dagen lång! Tog avsked av Michi och gick iväg mot centrum. Så gick jag omkring hela dagen och kollade i alla härliga affärer. Hittade en hel del fint som jag ska visa senare. Bästa köpet var abslout en underbar vinterjacka från Zara! Provade den i grönt i Suttgart, men där hade de inte kvar svart i min storlek. Nu hade jag bättre tur, yeey! Love it! På kvällen var jag trött kan ni tro. Mitt tåg hem gick klockan kvart i sju. Tre timmar till Heilbronn. Bussen hem från stationen. Död. Så ville mamma ännu ringa mig, så pratade en stund med henne. Vilken upplevelse! Älskar att resa! Älskar att gå på konserter! ♥


Linked together
Love this! Höll på och pillade på det på H&M i Münschen i torsdags förra veckan.. Fan ta mig att jag inte köpte det! Varför gjorde jag inte det egentligen?


Hundert ProzentHär är en av mina videon från gårdagens konsert med Helene Fischer i Bad Blankenburg. Älskar den här låten! Absolut en av mina favoriter från nya skivan. ♥ Nu är det dags att gå och lägga sig. Är dötrött. Det var varit en tuff vecka, hehe. Inga mer resor på ett tag, tack. ;) Men en underbar vecka har jag haft på alla sätt! TACK till er alla som varit med och gjort den så fin som den varit. ♥


So wie ich bin

Hej hopp! Nu blir det bara en kort hälsning. Hade två underbara dagar i München, med Helenes konsert i Apple Store och lite shopping. Jag är så glad att jag fick chansen att åka på konserten, tusen tack Michi än en gång! Det var en oförglömling kväll på alla sätt. Helene var strålade och vi fans fick komma så nära henne under konserten. Ska berätta mer om konserten i ett annat inlägg, för nu har jag lite bråttom med att packa för morgondagens resa. Imorgon på förmiddagen bär det av till Bad Blankenburg för Helenes konsert igen. Tokig jag är som åker och ser Helene två gånger under en vecka... Men München var ju inget inplanerat. ;) Tror att morgondagen kommer bli minst lika underbar iallafall. Ska bli så kul!! Idag åkte jag också in till stan och köpte Helenes nya CD som kom ut i affärerna idag! Alla låtar är såå fina! Har spelat skivan oavbrutet hela dagen. ♥

MünchenImorgon får vissa lyckliga se Helene i München på en specialkonsert i samarbete med iTunes. ♥

Die Traumfrau des deutschen Schlagers und zweimalige ECHO Preisträgerin Helene Fischer wird am 7. Oktober Lieder aus ihren drei bisherigen und dem neuen Studioalbum “So wie ich bin” im Apple Store, München vorstellen.


Das Leben ist schön

Hej! Just nu är det: 21°C och imorgon borde det bli 24°C. Klagar inte! Lite regn, men äh. Det har de lovat varje dag den senaste veckan, men igår kväll är den enda gången det regnat lite. Idag skiner solen och jag ska nog åka in till centrum och fixa lite grejer. Måste köpa ett BahnCard så jag får resa med tåg till halva priset. Behövs garanterat, så mycket som jag reser här, haha. Imorgon bär det av på en liten resa som jag än håller hemlig. ;) Till en stad dit jag alltid velat åka. Lycklig tjej! Kan inte fatta vilken chans jag fått! Tack Michi! Livet är så underbart här. Jag har fått så fina vänner båda i skolan och genom Helene. Jag får äntligen leva min dröm. Resa runt, se världen, uppleva saker. Någon helg bär det nog av till Paris. Sedan så vill jag till Milano, Berlin och Hamburg! ♥  Så enkelt att bara åka iväg med tåget. Och nu då jag köpt mitt BahnCard blir det inte dyrt alls heller. Dags att hoppa i duschen och göra sig klar för city nu. Ich wünsche euch einen schönen Tag! Liebe Grüsse aus Deutschland ♥


Gotta love this
Nitad väska från chicy.se


Würzburg


Die Fürstbischöfliche Residenz


Würzburg centrum

 

I lördags åkte vi på en dagsutflykt med utbytesstuderandena igen. Till Würzburg denna gång, för att gå på guidad tur i die Fürstbischöfliche Residenz. Väääldigt spännande... *gäsp* Efteråt fick vi göra vad vi ville, gå på stan och så, men alla affärer var stängda, för det var någon helgdag här i Tyskland, så fanns inte ett skit att göra. Haha. En väldigt lyckad dag alltså. Julija åkte till sin kille, så jag fick omkring på stan med Sylwia, Ania och Cesar. Vi satt rätt länge på ett café, tänkte gå på bio, men det fick ingen film just då, gick tillbaks in till centrum, åt pizza på PizzaHut. Det var vår dag! Bussen gick tillbaks till Heilbronn vid 5, och på hemresan sov jag för var så trött...


Lista

Vad heter du?
Pia Kristina
Vart har du fått ditt namn ifrån och vart ifrån är utsprunget?
Mina föräldrar gillade väl Pia? Pia betyder from. ;)
Vilket datum är du född?
11 maj 1988
Vad heter dina föräldrar?
Kristina och Timo
Vilket land är du ifrån?
Finland
Vilken stad bor du i?
Heilbronn, Tyskland
Är du kär?
Beror på hur man tar det. Love is all around.
Har du ett förhållande?
Nej
Hur ser din mobil ut?
Har två, en mörkrosa och en ljusrosa från Nokia
Om du fick barn nu, vad skulle du döpa barnet till och varför?
Hmmm, Celine. Det är ett fint namn. (Carola är det finaste namnet, men skulle ändå inte vilja att mitt barn hette så, haha. Finns bara en Carola! ;))
Beskriv din klädstil
Rätt varierande. Ofta tufft och sött blandat.
Vad heter dina allra närmaste vänner?
Sara, Maria och Ronell är mina närmaste vänner ♥ 
Skriv in din ''topp-5'' lista med dina favoritlåtar.
Åh, svååårt! Försökte, men det går inte, så det fåt bli så här...
  1. Alla Carolas låtar ♥
  2. Alla Helene Fischers låtar ♥
  3. My Heart Will Go On
  4. Ich wollte nie erwachsen sein
  5. Några av Rosanna Roccis låtar
Har du någonsin rymt hemifrån?
Jo, när jag var liten..haha. Men det var ju inte långt bort.
Är du en glad eller ledsen människa?
Oftast är jag glad! Försöker tänka positivt och se det fina i varje dag.  
Vad får folk oftast för första intryck av dig?
Jag vet inte, beror nog vilken situation man möter mig i. Kan bjuda på mig själv, men ibland kan jag också vara lite blyg av mig. Jag är i alla fall öppen för människor och dömer inte någon på utsidan.
Beskriv dig själv med tre ord
Hmmm.. glad, ärlig, fjantig
Vilka kändisbloggar läser du?
Kenzas
Vad har du för hårfärg, ögonfärg och skostorlek?
Mörkbrun, gröngrå, 36/37
Röker du?
Nej
När drack du senast alkohol?
I måndags, haha!
Snusar du?
Nej! Fy!
Vart handlar du oftast dina kläder?
H&M och Gina Tricot. Här i Tyskland H&M och New Yorker


This is where I liveTänkte visa er vart exakt jag bor (i rött på kartan). Många kanske inte känner till Heilbronn. Det är iallafall här, i en mysig stad i södra Tyskland med 121 000 invånare, som jag bor. Trivs superbra, älskar Tyskland! Jag bor här bara tillfälligt nu för plugg (tills sommarn eller så), men kunde mycket väl kunna tänka mig att stanna här för gott. Man vet aldrig vart livet för en.. ♥


Just a little update

Guten Morgen! Här sitter jag igen och latar mig. Åt precis en pizza och nu tänkte jag snart åka och hämta mitt paket från H&M. Sitter och funderar hur jag ska säga på tyska då jag hämtar det.. för jag är säkert på att de inte kan engelska i den lilla kiosken dit paketet skickats. Kanske "Hallo, ich möchte ein Paket von H&M abholen"? Men tänk om de sedan frågar mig något annat och jag inte fattar? Åhhh, varför kan jag inte kunna tyska? Måste lära mig. Det är pinsamt då man först föröker med tyska, men sedan säger någon något som man inte förstår och man blir tvungen att erkänna att man inte kan tyska. Och så kan de inte engelska. Dessutom måste jag åka och köpa tågbiljetter till tågstationen.. ska skriva lite senare om vart jag skall åka. ;) Jag är så glad över resan! Kommer bli så underbart. ♥
Borde städa här i lägenheten också, men orkar inte. Hon som jag bor med gör inget heller. Varje gång hon steker något på spisen är den helt täckt av fett så jag får alltid lov att torka bort det. Och toagolvet är skitigt. Jag har tvättat det några gånger, undrar om Ramona gjort det nån gång?  Ikväll måste jag också läsa lite tyska, för vi har nivåtest imorgon, för att bestämma vilken tyskagrupp man hör till.